kozijnen schilderen

Het betere schilderwerk voor kozijnen!

Je bent niet voor niets op deze pagina terechtgekomen. Maar juist omdat je kozijnen vast en zeker een opknapbeurt kunnen gebruiken! Het betere schilderwerk voor kozijnen om het een naam te geven! Wil kozijnen tegen vocht, gebruik en weerinvloeden beschermen komt de levensduur van kozijnen absoluut ten goede. Maar wanneer zijn kozijnen toe aan onderhoud en wat moet je over kozijnen schilderen allemaal weten? 

Om te bepalen van de verf op scheurtjes, verf dat het bladeren is van de verf op de kozijnen. Is dit het geval? Dan moet je absoluut niet langer wachten met het onderhouden en schilderen van kozijnen. Om schade door vocht en lekkage te voorkomen. 

Maar het natuurlijk niet alleen op momenten dat onderhoud niet meer kan wachten. Je kunt ook preventief onderhoud aan kozijnen bevorderen. je verzekerd bent dat je er de jaren niet meer naar om te kijken. De kozijnen van een woning zijn toch wel het visitekaartje voor elke woning en bepalend voor de uitstraling. 

Wil je een goed en professioneel advies ? Vraag vandaag nog een offerte aan voor het schilderen van kozijnen. Als gerenommeerd schildersbedrijf ben ik aangesloten bij het keurmerk  de betere schilder  en ben ik je graag van dienst.

Wanneer kozijnen laten schilderen?

Het schilderwerk aan kozijnen komt eens in de vijf jaar terug. Maar dit kan ook langer of juist korter zijn. Een beetje afhankelijk van de ligging en omgeving rondom het kozijn. Waarbij vocht en aanslag de grootste aanslagen vormen. Maar ook warmte kan voor het schilderwerk beschadigen. Waarbij het verstenen van de laklaag, afbladeren van verf of verkleuring de meest voor de hand liggende redenen zijn om onderhoud te laten doen. 

De ervaring leert dat wanneer er sprake is van procedures is het onderhoud al eens geleden is geweest. Is dit langer dan vijf jaar geleden? Dan is een offerte aanvragen voor het schilderwerk met de moeite waard. hoe er goed bekeken kan worden naar wat noodzakelijk is in het onderhoud en voor welke prijs. 

Elk soort kozijn vraagt een eigen aanpak en onderhoudsplan. Kozijnen van hout zijn nu opgenomen kwetsbaarder voor vocht en aanslag dan andere materialen. 

Wat de reden voor onderhoud ook is, het komt de levensduur en uitstraling altijd ten goede. Een voordeel waar je dus niet onderuit kunt en je woongenot absoluut ten goede komt. Waarbij laten schilderen je volledig kan ontzorgen omdat je aan niets te denken.

Onderhoud en materialen.

Er zijn verschillende materialen waar kozijnen van gemaakt kunnen worden. Je hebt houten, metalen en kunststof kozijnen. Omdat elk kozijn een andere behandeling nodig heeft is het verstandig om te laten doen. Over het algemeen komen de metalen en kunststof kozijnen op kleur met een poedercoating van de fabriek. Daar kun je niet zomaar overheen schilderen. 

Onderhoud van houten kozijnen.

Voor houten kozijnen is het belangrijk dat je deze meerdere keren per jaar goed reinigt of laat meenemen door de glazenwasser. Op deze manier voorkom je dat de verflaag beschadigd op en beschermd je het houtwerk tegen vocht, rot en aanslag groei. Waardoor een mooi blijft en er gedurende een ko gedurende periode tegenaan kan. 

Toch moet je eens in de vijf jaar moeten overwegen om opnieuw te schilderen om deze zo goed mogelijk te beschermen en mooi te houden. Houten kozijnen zijn over het algemeen gevoeliger dan metalen- en kunststofkozijnen. 

Onderhoud van metalen kozijnen

In rossen meer woningen wordt gekozen voor metalen (aluminium) kozijnen. Deze worden vanaf de fabriek in de originele kleur geleverd en zijn onderhoudsarm wanneer je ze goed onderhouden. Maar na verloop van tijd kan onderhoud toch nodig zijn. In dit geval is het goed om te laten doen voor een schilder. de nieuwe verflaag er op een goede en professionele manier op zal worden. Zonder dat het niet goed op de ondergrond zal hechten.

Onderhoud van kunststof kozijnen.

Net als bij de metalen (aluminium) kozijnen zijn kunststof kozijnen vanuit de fabriek op de juiste kleur gebracht. Deze laklaag gaat vele jaren mee. Maar door gebruik, vocht of het weer kan een nieuwe verflaag geen overbodige luxe zijn. Ook in dit geval kun je op een schilder met kennis en ervaring vertrouwen. de lak goed op de ondergrond hecht en kunststof kozijnen weer als nieuw uit zullen zien. 

Hoe werkt het schilderen van kozijnen?

Je hebt nu alles gelezen over het schilderen van kozijnen. Maar misschien nog geen idee wat er allemaal bij het schilderwerk komt kijken. Daarom ga ik je hier nu meer over vertellen. Wil goed schilderwerk van kozijnen vraagt om de juiste en een goede voorbereiding! Niet iets dat je dus zomaar doet. 

Natuurlijk kun je niet zonder een goede voorbereiding. Je kunt namelijk niet zomaar over de bestaande verflaag van kozijnen heen verven. Er moet eerst een plan worden gemaakt wat er nodig is voor het echt schilderen kan beginnen. Zo is het soms om de oudere verflaag van nodig lagen te verwijderen. Andere keren is opruwen en ontvetten voldoende. 

Het verwijderen van de oude verflaag kan door het kozijn te schuren. Maar gebruik maken van afbijtmiddel kan in gevallen ook een uitstekende keuze zijn. Je moet er echter wel opletten dat het afbijtmiddel alleen op de juiste plek komt. Zo voorkom je schade. Dit is ook bij het afbranden van verflagen het geval. Er moet goed worden nagedacht over het wel de beste manier. 

Tot slot is het vetvrij maken van de ondergrond aan het schilderen belangrijk. Je kunt hier het beste doen door ammoniak te verdunnen in een emmer lauw water. Waar je kozijnen mee gaat verwijderen. Als alles klaar is gemaakt van de ramen beginnen en het neerleggen van de bescherming voor de vloer. Waarna uiteindelijk de eerste stappen in schilderen van kozijnen gezet kan worden. 

Kies voor het schilderen van kozijnen een niet te grote ronde kwast. kun je veel gemakkelijker over het kozijn heen bewegen en is er minder kans op heen bewegen. Gebruik je een nieuwe kwast om te verven? Vergeet niet om de verliezen te verwijderen. Je kunt dit het beste doen door de kwast enkele keren over een vel schuurpapier te halen. Dan kan nu eindelijk het echte verven beginnen! Waarbij je de kozijnen eerst in de grondverf gaat zetten en deze ruime tijd goed laat drogen, schuurt en stofvrij maakt.

Na de grondverf kan de verf worden gekozen en december. Werk tijdens het verven van kozijnen altijd vanuit de binnenkant naar de buitenzijde. Maak deze stofvrij en breng de laag laag verf aan. 

Dat was de stap, waarbij ik mij als laatste kan voorstellen dat je het schilderen graag uit handen geeft. je verzekerd bent van prachtig schilderwerk , professionele kwaliteit en geen gedoe heeft. Je kozijnen laten schilderen? Vraag direct een offerte aan! 

Over de schrijver
Reactie plaatsen